Foglalj most | Hívj minket

Blog

Kiszabadultatok? Akkor próbáld ki ezeket a programokat is!

A szabadulós szobák egyik legnagyobb előnye, hogy sokszínűségüknek és fedettségüknek köszönhetően bárki és bármikor le is mehet egy gyors körre. Legyen tél vagy nyár, egy igazi szabadulós kalandra bármikor kapható néhány barát! Azonban előfordulhat, hogy a város legjobb szabadulós szobái se elegek már, és se egy Őrült tudós, se egy Maja rejtély, vagy akár a piramisok kincse se mozgat meg. Mi a teendő ilyenkor?

Olvass tovább

Mélytengeri érdekességek

Amikor a tengerre gondolunk, kinek egy háborgó, kinek egy napsütéses, nyugalmas kép ugrik be rögtön. Azonban ritkánt gondolunk valamibe, mégpedig arra, hogy mit rejt a felszín alatt ez az évezredek óta megélhetést, pihenést és csodákat adó természeti szépség!

Olvass tovább

Őrült Tudósok, akik megváltoztatták a világot

Van úgy, hogy az ötletek nehezen jönnek. Ez igaz a legnagyobbakra épp úgy, mint néhány szabadulós szobából kijutni próbáló idegenre, vagy akár éppen barátra is. Az ilyen nehézkes pillanatokban lépnek színre azok az emberek, akiknek a gondolatai elsőre minimum butaságnak, de leginkább őrültségnek tűnnek.

Olvass tovább

Milyen csapatépítésre ajánljuk a szabadulós szobáinkat?

Az, hogy egy munkahelyen az együtt dolgozó emberek mennyire tudnak együttműködni, nagyban meghatározza a munkafolyamatok dinamikusságát is. Éppen ezért elengedhetetlen, hogy egy csapatként tudjanak együtt tevékenykedni, ehhez pedig jól jöhet, ha néha a munkahelyükön kívül is töltenek együtt időt, és olyan tevékenységet végeznek, ami még inkább összekovácsolja őket.

Olvass tovább

Miért foglalj szabadulós szobát online?

Joggal mondhatjuk, hogy a szabadulós játékokra az utóbbi időben sokszorosára nőtt a kereslet, és így a kínálat is: gombamódra szaporonak a szabadulós szobák, ami nem csak Budapestre vonatkozóan, de világszinten is elmondható.

Olvass tovább

Az ideális csapatméret

Gyakori kérdés egy szabadulós szoba foglalásánál, hogy mégis hányan jöhetnek a vendégek. Ugyan a honlapon jelölve van, hogy az egyes szobák hány játékost képesek befogadni, mégis kevés szó esik arról, hogy valójában mekkora az ideális csapatméret.

Olvass tovább

Kedvenc reality műsoraink

A reality televíziózás műfaja elsőre talán távolinak tűnhet a szabadulós szobák koncepciójától, azonban minél jobban belegondolunk, annál több hasonlóságot fedezhetünk fel! A népszerű túlélős vagy ügyésségi műsorokban ugyanis gyakran a szabadulós játékok szerelmesei számára is nagyon is ismerős készségek kellenek a sikerhez.

Olvass tovább

Híres mélytengeri felfedezők

Azok a szerencsések, akik a víz alatti világ felfedezésének szentelték az életüket, egy teljesen új világot fedezhettek fel a mélyben. Ezt a hihetetlen élményt adja vissza a Nautilus-szoba is, melyben egyszerre ti is mélytengeri felfedezőkké váltok, és a szabadulós játékokból már jól ismert izgalmak mellett ebbe a különleges, ismeretlen világba is betekintést nyerhettek!

Olvass tovább

Amerikai sorozatgyilkosok

A sorozatgyilkosokról szóló történetek mindig is kétféle érzést váltottak ki az emberekből: habár a tények elborzasztanak minket, valamiért mégis kíváncsiak vagyunk, távolságtartó érdeklődéssel figyeljük a morbiditást, ami ebből a világból árad. Persze ehhez hozzátartozik a maga rejtély izgalmassága is, mely a különböző ügyekhez, személyekhez kötődik.

Olvass tovább

Őrült japán horrortörténetek

A japánok mindig különös ízléssel rendelkeztek, ha horror történetekről van szó. A borzongató élmények teljesen más tárházát adják, mint az európai vagy amerikai társaik. Nem véletlen, hogy a szabadulós játékokhoz is gyakran inspirációt adhat egyik-másik részük, amit persze Hollywood is felhasznált. Nézzünk pár igen emlékezetes filmet!

Olvass tovább

Milyen korosztályoknak ajánljuk a szabadulós játékokat?

Ha érdeklődsz a szabadulós játékok iránt, biztosan feltűnt már, hogy rengeteg különféle szabadulószoba létezik. Elképesztően sok a választási lehetőség: ha akarjuk, egy őrült tudós laborjából szabadíthatjuk ki magunkat, bűnügyeket oldhatunk meg, vagy horrorisztikusabb szobákat is kipróbálhatunk. Ijesztőnek ijesztő, de ha betartjuk a szabályokat, nem eshet bántódásunk a játék során.

Olvass tovább

A mélytengeri felfedezés legnagyobb hősei

A tenger kutatása az ókortól kezdve lázban tartja az emberiséget. Nem véletlen született meg a mi új szabadulós játékunk, a Nautilus történet, amely ezekből a kutatásokból és legendákból merített ihletet. Csatlakozz hozzánk és fedezd fel a mélység birodalmát!

Olvass tovább

A motelkultúra sötét titkai

A szabadulós játékok egyik kedvelt témája a motelszoba. Nem véletlen, ugyanis a helyhez sok misztikum és megmagyarázhatatlan történet társul. Az úton levők éjszakai szállásán furcsa dolgok történhetnek, amik számos filmet is megihlettek. Az amerikai folklórban is külön fejezete van a motelnak, de lássuk csak, mitől is olyan érdekes ez a téma!

Olvass tovább

A legfurcsább szabadulós szobák a világon

A szabadulós játékok kétségtelenül a kreativitás műfajába tartoznak. Képzelj el bármit, és abból biztosan lehet egy szobát építeni, néhány feladványt csinálni rá. A tervezők fantáziája néha messzire szárnyalt, ezért megalkottak néhány igen bizarr játékot, amik hamar híressé váltak. Lássunk most néhány játékot, amiről elsőre biztosan nem hinnéd, hogy ilyen létezik!

Olvass tovább

Magyar sorozatgyilkosok

Mivel Magyarországon ritkák a különösen brutális gyilkosságok, ezért a sorozatgyilkosságok esetei mindig megrázták az országot. A mesterien kitervelt bűnesetektől az alkalom szülte gyilkosokig sok esettel találkoztunk, amik megihlették a szabadulós játékokat is. Jöjjön egy rövid összeállítás a legemlékezetesebb esetekből!

Olvass tovább

Milyen volt a kolostori élet?

Elképzelted már valaha is, milyen lehetett egy kolostorban élni? A középkori szerzetesek világa elsőre talán ridegnek tűnhet, de jobban belegondolva áthatja a tudás és a hit iránti szenvedély. Nem véletlen döntöttünk úgy, hogy egyik budapesti szabadulószobánkat is ennek a korszaknak és a katedrálisok titkainak szenteljük.

Olvass tovább

Legjobb időutazós filmek

Mikor éltél volna legszívesebben? Az ókori Rómában, a középkori Angliában vagy a távoli jövőben egy kolónián egy másik naprendszerben? Ha izgatnak ezek a kérdések, és szereted az időutazós filmeket, akkor biztosan élvezni fogod az Időgép című szabadulószobánkat, amit a téma ihletett. Jöjjenek most az inspirációt adó filmek az időutazásról!

Olvass tovább

A legjobb televíziós logikai játékok!

A számítógépes játékok mellett nagy hatással volt a szabadulós játékok fejlődésére a televíziós logikai játékok és vetélkedők, amik generációkat kötöttek a TV elé. A kvíz, logikai és ügyességi feladatok mellett jó taktikai érzék is kellett, hogy a játékos a megfelelő segítségeket és eszközöket használja fel.

Olvass tovább

​Leghíresebb egyiptomi rejtélyek

Az ókori Egyiptom ihlette az egyik kedvence szabadulós játékunkat, a Fáraó sírját. Választásunk nem véletlenül esett rá, ugyanis a korszak tele van érdekes rejtélyekkel és máig megoldatlan talányokkal. Az egyiptológusokat és régészeket évszázadok óta lenyűgözi az egykori birodalom gazdagsága és páratlan ereklyéi.

Olvass tovább

Szabadulós szobák leánybúcsúra?

Az életben kevés egyedi és megismételhetetlen pillanat van, de az egyik ilyen a leánybúcsú. Ha tényleg különleges élményre vágytok, miért ne próbálnátok ki egy szabadulószobát Budapesten? Nézzünk meg néhány érvet, miért lehet jó választás egy szabadulós játék.

Olvass tovább

Bűnös város: Híres budapesti bűntények

Ki gondolná, hogy Budapest is számos legendás bűntettnek volt a színhelye? Kevéssé ismert történetekről van szó, amik a szabadulós játékokra is hatást gyakoroltak, de a város sötét oldala hosszú könyveket megtöltő esetekkel van tele, amik megrázták a korabeli közvéleményt. A továbbiakban jöjjön egy rövid válogatás a leghíresebb bűntettekből!

Olvass tovább

Magyar találmányok, melyek világszerte híresek

A legtöbb egy főre eső Nobel-díjas hazájában tele vagyunk olyan találmányokkal, amelyek megváltoztatták a világot. Legyen szó orvoslásról, fizikáról vagy éppen a szabadulós játékokról, a magyar elmék páratlan alkotásokkal hívták fel magukra a figyelmet.

Olvass tovább

A szabadulós játékok jövője

Az évtized egyik legnagyobb technológiai forradalmat beindító találmánya egyértelműen a kiterjesztett valóság (angolul Augmented Reality), ami hatással lesz mindennapi életünkre és alapjaiban változtatja meg szokásainkat.

Olvass tovább

4 jel arra, hogy imádni fogod a szabadulós játékokat

A szabadulós játékok csupán néhány éve indultak világhódító útjukra Magyarországról és máris talán az egyik legkedveltebb szabadidős tevékenységekké váltak.

Olvass tovább

Mit csináljunk a szabadulós szoba után? Programok télre!

A tél talán az egész év legmeghittebb és legmozgalmasabb része. Karácsonyi vásárok, forralt bor, sült gesztenye. Egymást érik a jobbnál jobb programlehetőségek. De a szabadulós játék után még rengeteg más elfoglaltságot találhattok magatoknak a téli Budapesten.

Olvass tovább

Szabadulós játékok mint tökéletes csapatépítés

Egy műtőben ébredsz, és nem tudod, hogyan is kerültél oda. A környezet vérfagyasztó és baljós. Eretnekek lopták el az új katedrális pótolhatatlan terveit, ebből pedig hatalmas botrány lesz. A városban van egy motelszoba, ahonnan az emberek egyszerűen eltűnnek, minden nyom nélkül.

Olvass tovább

Mitől jó egy szabadulós szoba?

A szabadulós szobák rejtélyt és kalandot ígérnek. Az ellenállhatatlan kihívás azonban csak akkor lesz egyszerre izgalmas témájú és agytekervényeket megmozgató szórakozás, ha a szabadulós szoba megtetvezésekor kellően figyelünk a részletekre.

Olvass tovább

Milyen csoportoknak ajánljuk a szabadulós játékokat?

Izgalmas programot keresel barátaiddal, családoddal vagy kollégáiddal? A szabadulós játékokat bátran ajánljuk mindazoknak, akik fordulatos és kihívásokkal teli játékélményben szeretnének részt venni.

Olvass tovább

Szabadulós játékok világszerte

Kevesebb mint egy évtizede indult Budapestről a szabadulós játékok világhódító körűtja, mely mind a mai napig tart. Országról-országra járva, városról-városra nyílnak meg az újabbnál újabb szabadulós játékok, régi ötletekre építkezve, de gyakran zseniális, új csavarokat alkalmazva.

Olvass tovább

A legizgalmasabb múzeumok Budapesten

A múzeumok szeretete és a szabadulós játékok nem állnak messze egymástól, sőt, a különféle történelmi témák gyakran fogják meg a szobakészítők fantáziáját. Egyiptomi kincsek, rejélyes gyilkosságot, vagy rég elveszett náci aranyvonatok, a határ csak a fantázia és a csillagos ég.

Olvass tovább

A világ négy nagy rejtélye

A szabadulós játékok népszerűségüket nagyban köszönhetik annak, hogy sokak által szeretett és ismert témákból merítenek ihletet. Ezek a szobák gyakran nyúlnak olyan rejtélyekhez, bűntényekhez vagy történelmi korokhoz, melyeket még a mai napig is óriási érdeklődés övez. Képzeletünk azonnal szárnyra kap, ha olyan nevek Tutanhamon, Hasfelmetsző Jack, vagy éppen Nessy. Ebben a blogbejegyzésben a szabadulós játékok csapatának kedvenc rejtélyeit elevenítjük fel röviden!

Olvass tovább

Szabadulós játékok és egyéb programok Budapesten

Talán abban mindenki egyetérthet, hogy Budapest kontinensünk egyik legszebb fővárosa. Ezt az eddig féltve őrzött titkot azonban egyre többen fedezik fel magunkak, melynek eredménye képben évről-évre egyre több látogatót fogad tárt karokkal a város. Esküvők, konferenciák, családi és baráti kirándulások, legény búcsúk, és a lista megy tovább… mind-mind szívesen választják kikapcsolódásul a szabadulós játékok világát! De mi mással lehet még elütni az időt Budapesten?

Olvass tovább

A szabadulós játékok rövid története

Egy olyan országban, ahol a Játék Határok Nélkül az egyik legnépszerűbb műsor lehetett a 90-es éve derekán, talán nem kell túl sok szót kell pazarolni arra, hogy igazolva érezhessük a következő kijelentés: itt az emberek szeretnek játszani. Ezek után nem meglepő, hogy a szabadulós játékok története is komolyan kapcsolódik országunkhoz, és azon belül is a fővároshoz.

Olvass tovább

Az oldal sütiket használ

Az oldalon sütiket használunk a forgalom elemzéséhez, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk a számodra. Ezeket az adatokat megosztjuk analitikai és hirdetési partnereinkkel. Az oldal további használatához kérjük fogadd el a sütik használatát. Data Protection Policy